Ха-ха! Изобщо не ми е притрябвала мобилна версия.

Нека статистиката проговори, а ние замълчим

Започваме шеговито, но темата за мобилните сайтове и онлайн магазини е сериозна. Те се превръщат от пожелателен елемент в задължителен. Това се налага от пазара и крайните клиенти, а не от фирмите за уеб разработки. Понякога бизнесите се мръщат на темата за оптимизиран за смартфони сайт, защото е необходима допълнителна инвестиция. Но в следващите редове ще Ви убедим във важността на начинанието.
Малките дисплеи на умните телефони не позволяват пълноценно преглеждане на сайтове и електронни магазини. Уеб проектите масово се правят за големи дисплеи, което е определящо за тяхната навигация и архитектура, а също така и за работа с мишка. Докато при смарт устройствата нямаме мишка, а пипаме с дебелите си пръсти по 4-5 инчови дисплей. Разкликата е огромна, космическа.
Това налага съвсем различен подход и изграждане на друг тип потребителски интерфейс. В противен случай адът се отваря и навигирането става истински кошмар. Това може да даде много негативно отражение върху Вашия бизнес. Хората, които посещават уеб сайтове през смартфони, имат нужда от внимание и поднасяне на адекватна, специализирана версия.
Обърнете внимание на следващата графика, която илюстрира броя на продажбите за период от 8 години. По вертикала са отбелязани броя смартфони, а по хоризонтала годините. Забележете какъв ръст се очаква след 2014-та година. Той е породен от смайващите възможности на смартфоните, както и от тяхната пазарна пенетрация във всички точки на света, а също така и появата на бюджетни устройства.
Тъй като засегнахме темата за намаляващата цена на смартфоните, което допринася за тяхното светкавично разпространяване, на следващата графика ще може да видите прогноза за идните години.
И така, прегледахме две картинки, които съвсем ясно показват накъде отиват нещата. Смартфоните навлизат със страшна сила в джобовете на хората, което внася промени в бизнеса. Оптимизиран за смартфон сайт се превръща в задължителен елемент от дигиталната стратегия. Няма за кога да отлагате. Вашите конкуренти мислят по въпроса и са предприели действия. Не чакайте момента, в който ще се окажете в края на опашката. Действайте още днес. Направете първата стъпка, като ни изпратите запитване за изработка на сайт за смартфони.
Споделете в: