Facebook и новата функционалност Graph Search

В днешната статия ще разгледаме нововъведението на Facebook, на което скоро всички ще се радваме, а именно Graph Search.

Както отбеляза Марк Зукърбърг в представянето - това ще бъде един от ключовите фундаменти на социалната мрежа.

Що за животно е Graph Search?
Тази функционалност, доста често наричана експериментална, позволява на потребителите по-адекватно търсене в системата на Facebook. Това е може би най-простото обяснение. Graph Search ще позволи на Facebook потребителите да търсят по-пълноценно хора, снимки, по места, по интереси.

Третият стълб
Нововъведението е толкова значимо и важно за Facebook, че чак главният изпълнителен директор Зукърбърг го обяви и определи като трети опорен стълб. Той го сравни по важност с News Feed и Timeline.
Може сами да погледнете видеото с представянето на Graph Search.

Заключение
Facebook е уникална компания, която постоянно се развива и усъвършенства. До сега една от най-слабите й страни бе търсачката. С това подобрение предстоят много интересни събития. Потребителите ще могат по-умело да намират необходимото, което ще ги държи още повече време във Фейсбук. От тук идват и многобройните възможности за изява на бизнесите - Facebook игри, Facebook онлайн магазин, Facebook приложения, Facebook рекламни кампании.

В Whiz трепетно следим всички нововъведения, които прави екипът на Facebook, за да сме актуални и да предлагаме най-добрите решения за нашите клиенти във Facebook.
Споделете в: