10 съвета за работа по уеб сайт

Днес ще формулираме 10 съвета, които да Ви помогнат в създаването на уеб сайт. Тези съвети са с насоченост към бизнесите, които поръчват уеб проекти. Няма да разглеждаме техническата част на нещата. Искаме да Ви подадем няколко съвета, които да Ви направят подготвени и организирани.
Съвет №1: Знайте какво искате
Бъдете наясно какво точно искате от този уеб сайт. Изяснете си защо Ви е необходим. Трябва да имате добре обоснована причина да се впуснете в процесите на уеб разработката. Подхождайте отговорно и мотивирано, за да докарате всичко до неговия благополучен завършек.
Съвет №2: Поставете цели
Поставете цели пред уеб сайта. И това трябва да се случи преди да се обърнете към компания уеб разработчик. Направете списък с ясно дефинирани и измерими цели, които желаете да постигнете. Може това да са запитвания, продажби, посещения на сайта, въвеждане на някакво съдържание и много други.
Съвет №3: Определете бюджет
Помислете много добре върху финансовата част на нещата. Подгответе бюджет, с който ще подходите към изработката на уеб сайта. Вземете предвид неговия обем, неговите мащаби, цели и всичко, което ще е необходимо по реализацията му. Вземете предвид, че може да се появят непредвидени разходи, неща по сайта, за които не сте помисляли.
Съвет №4: Пишете!
Опишете абсолютно всичко, което искате. Създайте една концептуална идея в черно-бял вид. Никой няма да иска от Вас тя да бъде отлично издържана и наситена с технически жаргон. В процеса на систематизиране на идеята за уеб сайта ще откриете колко идеи имате и за колко неща не сте се сещали.
Съвет №5: Направете задание
След като се ориентирате във времето и пространството е задължително да направите подробно задание на уеб сайта. Това е техническа спецификация, която обрисува всичко, което ще се случва. Като започнем от секции, подсекции, бутони, менюта и стигнем до администрацията. По това задание ще се прави цялата разработка, то Ви е гаранцията, че ще получите точно това, което искате. Заданието може да се изготви от фирма уеб разработчик като Whiz. Заданието за изработка на уеб сайт развива в детайли Вашата първоначална идейна концепция.
Съвет №6: Подгответе съдържанието
След като имате ясна картина за архитектурата на сайта, а нея сте я придобили чрез заданието, е време да отделите време и енергия за съдържанието. Това са всички онези текстове, снимки, картинки, файлове за сваляне, клипове, които ще се съдържат в уеб сайта. Ако сайтът Ви е многоезичен, то ще трябва да подготвите съдържание за всяка една езикова версия.
Съвет №8: Участвайте в работните процеси
Трябва да се въоръжите с необходимото време и търпение, за да участвате в работните процеси. При разработката на уеб сайт ще трябва да давате одобрения на различните етапи. Сроковете за изработка на уеб сайт зависят и от Вашата обратна връзка. Бъдете комуникативни, отворени за идеи и предложения. Така всичко по работния цикъл ще премине гладко.
Съвет №9: Не прибързвайте
Всеки поръчков уеб сайт влиза в период на тестове. Там се провежда щателна проверка дали всичко работи. Проверява се всяка една функционалност, подлага се на най-различни сценарии. Допълнително се настройва за водещите браузъри. Уверете се, че всичко работи правилно преди да го пуснете на пазара. Не бързайте в опита си да излезете по-скоро на пазара.
Съвет №10: Подсигурете се
Осигурете си техническа поддръжка на сайта, която да Ви гарантира, че при възникването на някакъв проблем, то същият ще бъде отстранен навреме. Тази поддръжка е най-добре да се извършва от компанията, която Ви е разработила сайта, защото те ще го познават най-добре.
Заключение
Това бяха няколко съвета, формирани от дългогодишния ни опит в сферата на уеб разработките. Помислете върху тях, а ако имате въпроси, то изпратете ни запитване. Ние сме на линия и готови за професионални изработки на уеб сайтове.

Искате ли да работим заедно по сайта?
Изпратете ни запитване.

Споделете в: