Защо влагаме време в планиране преди самата изработка на сайт?

Създаването на адекватни, печеливши сайтове, изисква добро планиране и отлично последващо изпълнение. Грешно е схващането да се започва изработка на сайт без каквато и да била подготовка. Ако имате желание да притежавате сайт, който върши работа, то обърнете внимание на следващите редове.
Фирменият сайт трябва да комуникира конкретно послание към конкретни хора. Това е отправната точка, която трябва да се вземе и обсъди. Всяка изработка на сайт преследва конкретни цели. Трябва да сте наясно какво точно искате от сайта. След като знаете към кого го насочвате и какво преследвате, то идва време за най-претупваната част - съдържанието. Това съдържание - снимки, текстове, статии, цени, видео, файлове - рефлектира върху цялостната структура на сайта.
Мислете за съдържанието преди да направите сайт. Самата изработка на фирмен сайт се прави, за да обслужи съдържанието, което искате да покажете. Сайтовете се правят с конкретна информационна архитектура. Тя стъпва на съдържанието, което желаете да презентирате. Администраторският панел на сайта също се изгражда с идеята да управлява конкретно съдържание.
Тези неща налагат предварително планиране и създаване на концептуална структура на сайта. Представете си, че правите архитектурен чертеж, никой не строи без чертеж. При сайтовете не е по-различно, ако нямате начертан план на сайта, то същият ще се срине.
Изработката на сайт не е начинание, което се подхваща между другото. Особено с идея, че в процеса на работа ще се пъхат нови хрумвания, функционалности, секции и прочие. Всичко това рефлектира не само върху крайния срок, но и върху бюджета. Тези две размествания може да са пагубни. Подгответе с уеб разработчика конкретна структура на сайта, по която да работите. Заложете точен бюджет и срок за изпълнение. Това е правилният начин, който ще защити и двете страни от нежелани усложнения.
Може да ползвате примери, с които да помогнете на работата. Но бъдете внимателни и внесете доза реализъм по отношение на референтните сайтове, които гледате. Вземете предвид, че доста от чуждестранните сайтове, които харесвате, са собственост на големи корпорации и зад тях се спотайват огромни бюджети.
Фокусирайте се върху конкретните нужди, които имате. Сайтът може да се изгради около тях. Той може да е изключително персонализиран, с авторски дизайн и система за управление на цялото съдържание. Въпросът е да опишете детайлно всичко, което трябва да се изработи. След това да се обсъди, при необходимост редактира, докато се докара до ниво, в което да кажете “Да!”. Уточнете в самото начало как ще се въведе съдържанието и от кого. Това е много важен момент.
Времето, което влагаме в планирането на всяка изработка на сайт, се отплаща. Клиентите остават доволни, защото получават точно това, което искат. По този начин създаваме стойностни проекти.
Искате ли да изработим сайт и за Вас? Изпратете ни запитване.
Споделете в: