ТОП грешки

Най-разпространените грешки в уеб дизайна

Въведение

Добре дошли на онлайн арената, от която излиза жив само един. Сайтът е вашият гладиатор - или ще направи бляскава победа, или ще загине не особено геройски. Разликата между тези две крайности е хората, които седят зад него. Те или са професионалисти, които да го напомпат за победа, или са аматьори, които искат да запълнят времето си и да щипнат малко пари от цялата история. За да се радвате на славата и успеха е добре да прочетете следващите редове.
Съдържанието
Съдържанието е лъвското сърце на Вашия сайт-гладиатор. Обемът на съдържанието не е единственият критерии, то трябва да е лесно достъпно и лесно за асимилиране. Всичко по типографията - шрифтове, размери, цветове - трябва да е отлично изградено. Най-важните послания и думи трябва да се акцентират. Не забравяйте и Google - трябва да помислите с какви ключови думи и фрази да наситите съдържанието. Следващата стъпка е тестване на съдържанието през различни браузери. Много тънък момент е този със сигурните шрифтове в уеб. Трябва да се уверите, че потребителите ще могат да четат текста, който представяте.
Неадекватни дизайнерски техники
Извън информацията, за която потребителите взлизат в уеб сайта, те гледат и дизайна. Това е един елемент, с който може много лошо да се изложите. Неадекватните дизайнерски техники включват грешно комбиниране и използване на цветовете, пълна липса на естетика, купища реклами, странни и грозновати анимации.
Грешки в навигацията
Навигацията в уеб сайта трябва да е напълно изрядна. От гледна точка на наименования на бутони до правилното им функциониране. Секции, които гласят, че са в процес на изработка е по-добре да се скрият временно. Също така всеки един линк, всяка една вътрешна връзка трябва да се тества, за да се провери дали води към правилното място.
Заключение
За контрол над съдържанието би следвало да използвате администраторски панел, през който да управлявате повечето неща. Това значи, че информацията и нейната акуратност зависи предимно от Вас. По отношение на дизайна и проблеми с навигацията отговаря Вашият уеб разработчик. Той трябва да направи всички тестове, за да сте спокойни, че пускате на пазара напълно функционален и работещ сайт.
Споделете в: