За ръчичка в социалната мрежа

Facebook страница в 4 прости стъпки

Вероятно вече имате личен профил в най-голямата социална мрежа, но желание да създадете и страница за бизнеса си. От къде да започнете? Колко работа ще е необходима?

Ще Ви представим в 4 прости стъпки целия процес

Първа стъпка: изберете каква точно страница искате да създадете

Facebook предлага точно шест опции, от които трябва да изберете една:
  • Местен бизнес или място
  • Фирма, организация или институция
  • Търговска марка или продукт
  • Изпълнител, група или публична личност
  • Забавление
  • Кауза или общност
Вероятно ще попаднете в някоя от първите три опции. Тази класификация ще Ви помогне да се показвате при релевантни търсения и за правилното попълване на информацията в страницата.

След като изберете една от шестте опции, изберете категорията, в която се намирате. След това въведете името на страницата си. Опциите за бизнеси изискват и допълнителна информация, която е добре да въведете. Имайте предвид, че веднъж въведени категория и име на бизнеса Ви, не могат повече да се променят. Попълвайте внимателно, защото при грешка ще трябва да триете цялата страница.

Втора стъпка: Попълнете базовата информация
Качете снимка, която да Ви представя визуално. Тя ще стои на бизнес страницата Ви и ще бъде като Ваше лого. След това Facebook ще поиска да поканите приятели. Премахнете опциите за споделяне и харесване, защото в този момент не искате да показвате страницата на никого, все пак не е готова. Добавете адреса на уеб сайта си (ако имате такъв), впишете подробно всичко в Основна информация.

Трета стъпка: Финални настройки
Добавете корица, това Ви позволява да се възползвате от голямото каре в горната част на Facebook страницата. Поставете голямо изображение, което да символизира дейността Ви. То е от много голямо значение, защото е едно от първите неща, които ще виждат потребителите. Уверете се, че сте попълнили координати за контакт с Вас, сложете снимки.

Четвърта стъпка: Възползвайте се от функционалностите
Време е да използвате функционалностите, които Ви предлага Facebook страницата:
  • Направете групата си отново публична
  • Харесайте я
  • Поканете приятели
  • Публикувайте статус
  • Промотирайте страницата в уеб сайта си
След като направите 30 фена, Вашата страница ще има активирана статистика, с която да следите какво се случва. За допълнителна информация може да разгледате съветите на Facebook как да популяризирате страницата си, какви стъпки да предприемете. Или да прочетете някоя от статиите ни посветени на тази тема.

Създаването на facebook страница е лесно, както се уверихме в горните няколко реда. По-трудният момент е самото й поддържане. Трябва да отделяте време, за да развивате страницата си. Вашите фенове ще искат да комуникират с Вас и ще трябва да им обръщате внимание.
Споделете в: