Как да оптимизирате сайта си за Google?

Кратко ръководсто за по-добра индексация

В днешната статия ще разгледаме темата за по-добрата индексация от Google и изкачването в така наречените органични резултати. Материалът ще Ви даде базови познания, с които да се впуснете в SEO (search engine optimization) борбата.

Ако сте стигнали до този втори параграф, значи взимате на сериозно позиционирането на уеб сайта или онлайн магазина си в Google. Най-добрият начин да излизате на предни позиции е да имате прекрасно, уникално съдържание. Какво представлява това съдържание и как да се сдобиете с него? Говорим си предимно за текстове, които са уникални, тоест не са копирани от друг източник. Като пълните блога или сайта с подобно съдържание, определено ще се харесате на Google. На въпроса от къде да се сдобиете с такова съдържание - то може да се изготвя от Вас, Ваш служител или фирма да го пише специално за бизнеса Ви.

След това е време да помислите какво може да се свърши технически по сайта, за да го подобрите. Дали използвате изобщо тагове на страниците? Дали използвате правилните тагове? За да сте сигурни във второто, е необходимо да се направи проучване на ключовите думи. Въз основа на това ще сте наясно какво точно търсят хората в Google. И тогава може да се поставят правилните тайтъл тагове на всяка една страница от сайта или онлайн магазина. В противен случай, дори и да имате най-доброто съдържание на света, ако то е написано с погрешните ключови думи, то няма да имате желания ефект.
Трябва да сте сигурни, че всичко по уеб сайта е наред и работи. Това е важно, както за потребителите, така и за Google. Хората и търсачката трябва да могат да достъпват съдържанието, което имате. Това зависи от Вашия уеб разработчик и как е свършил работата си.
Много важен фактор са входящите връзки. Това са линковете, които водят към Вашия сайт или онлайн магазин. Те трябва да са от авторитетни източници. Обещанията за стотици входящи връзки за стотина лева няма да Ви докарат никакви дивиденти, а напротив само негативи. Социалните медии са един чудесен начин за набиране на входящи линкове. Колкото повече хората говорят и споделят за Вашия сайт, толкова по-добра индексация. Това ще се случи, ако предоставите качествено, интригуващо съдържание, за което си заслужава да се мълви.
Разгледахме няколко базови фактора, които влияят върху индексирането на интернет сайта Ви от Google. Има още много неща, които могат да се посочат като важни, защото търсачката оценява по над 200 критерия. За финал ще отбележим, че сериозната оптимизация на сайт се извършва от професионалисти, защото отнема време и има много тънкости.
Споделете в: