Клиент

Пътят пред нас

Предизвикателството

Къде можете да намерите оригинални сувенири, подаръци за любими хора, декоративни предмети, учебни модели и инструменти за дома, които са създадени специално за Вас? Threeding Ви кани да влезете в света на 3D принтирането.

Този start-up проект цели да революционизира продаването, купуването и обмяната на дигитални файлове за 3D принтери, като ги направи достъпни за потребителите от цял свят. 3D принтирането е една от най-бързо развиващите се иновации с потенциал да промени много сфери - от медицината, природните науки и индустриалното производство до бита на всеки един от нас. Като редовни участници в множество технологични конференции по цял свят, ние от Whiz, оценихме потенциала на тази технология и искахме да сме от първите заели място в отварящата се пазарна ниша. Така станахме съоснователи на Threeding, като на нас се падна техническата част от реализацията на проекта.

Заехме се с предизвикателството да създадем глобална уеб платформа, където да се търгуват 3D модели за принтиране, като заложихме и включването на услуга за принтиране и доставка на готовите предмети до всяка локация в света. Целта бе да съберем дизайнери-продавачи и купувачи на едно място и да създадем перфектни условия за покупка, продажба и правене на бизнес. Необходими бяха иновативни решения, за да отговорим на очакванията на потребителите в глобален мащаб.
Онлайн магазин

Изработка на онлайн магазин за

Threeding

Изградихме платформа за онлайн търговия на 3D модели с услуга за принтиране и доставка на готовите 3D предмети.

Вижте проекта
Споделете проекта

Стратегически цели

Какво създадохме

Нашето творение

Когато пред екипа ни стои проект за изграждането на една комплексна глобална платформа за онлайн търговия, свързана с иновативна технология, очакванията са огромни. Както всеки един start-up, проектът Threeding се нуждаеше от оригинални идеи и солидно техническо know-how, за да се позиционира на пазара и да стане максимално конкурентоспособен. Това бе по „нашата част“ и започнахме работа с огромен ентусиазъм.

Прецизна подготовка
Започнахме с детайлно проучване на пазарната ниша, която е в самото начало на своето развитие, и на основните играчи към настоящия момент. Оценихме алтернативи, определихме конкурентните предимства и посочихме важни слабости в идеята, които трябваше да избегнем. Анализирахме целевата аудитория за тези все още сравнително нови продукти и услуги, за да осигурим на потребителите едно наистина прекрасно изживяване в платформата за търговия на 3D обекти, което да е максимално полезно и приятно за тях.

Изградихме концепцията за платформата и я описахме в детайли. Чрез блок-схеми структурирахме съдържанието и функционалностите. Посредством скици подредихме елементите на страниците, задавайки им конкретна форма и големина. Изградихме интерактивни прототипи, за да покажем как реално потребителят ще си взаимодейства с множеството функционалности на платформата - от създаването на профил до избора на 3D модел и правенето на покупка.

Съставихме план-график за изпълнението на проекта и разпределихме задачите по дизайна и програмирането. Трябваше да изпипаме всичко перфектно - от навигацията, покупките и продажбите, които да стават интуитивно, до софтуерните алгоритми за конвертиране на 3D файловете от един формат в друг, поправката на счупени файлове, качени по невнимание от дизайнерите. Друга интересна задача бе създаването на плъгин за показване на 3D файлове в триизмерното пространство през бразуера на устройството на клиента, готов да пазарува 3D модели онлайн. Вложихме много от себе си в изграждането на платформата и резултатът надмина очакванията ни.

Как Threeding прави 3D моделите и принтирането достъпни за всички
Всеки може да разгледа предлаганите в платформата 3D модели, които организирахме в тематични категории и подкатегории за максимално удобство. Ако искате да качите или свалите 3D файлове, създаването на профил става за не повече от 10 секунди - просто трябва да попълните кратката форма с 4 полета. Всеки профил съдържа функционалности, които позволяват на потребителя да бъде както продавач, така и купувач. Осигурихме пълна гъвкавост за привличането на повече хора.

За купувачите, независимо дали са професионалисти или хора, искащи да притежават нещо уникално, Threeding предлага едно вълнуващо преживяване. Можете да разгледате категориите и подкатегориите или да използвате търсачката за намиране на конкретен модел. 3D моделите са изключително разнообразни - исторически артефакти, известни архитектурни шедьоври, оригинални предмети на изкуството, модни аксесоари и такива за компютърна и мобилна техника, работни инструменти, макети, използвани в обучението по природни науки, игри и много други.

Потребителят може да използва различни филтри - задаване на ценови таван, разглеждане само на безплатни или само на платени модели, показване само на модели с релеф или без релеф и филтър по тип файл. Зададохме разнообразни опции за подреждане на продуктите на страницата (от най-новите към по-старите, от тези с най-ниска цена към тези с най-висока и така нататък). 3D моделите могат да се показват в редове или в колона, където се представя повече информация. Потребителят избира колко на брой да се показват на страница. Всеки може да персонализира преживяването според собствените си вкусове.

За всеки модел има двуизмерни снимки, като много от тях са в цвят. Най-вълнуващата част е триизмерното представяне на 3D моделите и завъртането им на 360 градуса в пространството. Функционалността се превръща в истинско забавление, което е изключително увлекателно.

Всеки предлаган модел има рейтинг и оценки. За да гарантираме пълна надеждност на информацията, направихме така, че само потребители, които са закупили конкретния файл или самия принтиран предмет, могат да оставят оценка. На всяка продуктова страница представяме и името на дизайнера, сътворил модела, както и други негови творби. Също така има и секция „Свързани артикули“, в която има подобни на разглеждания модел или такива, които биха могли да го допълнят. Чрез всички тези функционалности постигаме по-голяма ангажираност на потребителите, което увеличава шанса за покупка. Със споделянето на 3D модели в социалните мрежи Facebook, Twitter и Google+, което става с натискането на един бутон, се възползваме от естественото популяризиране на предлаганите артикули и на самата платформа.

Потребителите, които имат профил, могат да добавят модели към листа за сравнение и към листа с любими продукти, които са достъпни с кликването на един бутон от лентата в горната част на екрана. Сравняването на модели е изключително ефективно и бързо, тъй като всичките им спецификации са подредени в таблица по редове, а снимките им са една до друга - няма място за объркване. Потребителите имат по-голяма сигурност при вземането на решение, а това спомага за увеличение на продажбите. Листата с любими позволява на потребителя да разгледа колкото се може повече модели на воля, без да се притеснява, че ще загуби тези, които вече са му харесали най-много. Тази функционалност улеснява пазаруването и прави шанса за покупка по-голям.

Услугата за 3D принтиране и доставка на предметите също работи без засечки. Потребителят може да избере материала, който да се използва при принтирането, желания от него цвят и размер на обекта. Предлаганият набор от възможности в двете категории е голям. Резултатът от това е множество различни комбинации от материали, цветове и размери. При избор на материал се дава кратко описание на неговите свойства и на това как ще изглежда предметът, принтиран с него. Това е изключително полезна информация, имайки предвид, че тази технология за изработка на предмети е нова и не дотам добре позната за повечето хора. Threeding работи с едни от най-добрите компании за 3D принтиране, за да осигури топ качество на принтираните модели.

Добавянето към пазарската количка на 3D файл за сваляне или на модел, който да бъде принтиран и доставен, става само с натискането на съответния бутон. Процесът на правене на поръчка е кратък и максимално опростен. Благодарение на интеграцията с виртуален POS терминал и PayPal, купувачът може да избере дали да плати с карта или от своята сметка в системата за онлайн разплащания. Историята на покупките, както и проследяването на всяка доставка, става чрез специалната секция в профила. Покупката е бърза, лесна и сигурна, като клиентът винаги има достъп до пълната информация за нея.

Прекрасни условия за творците
Продавачите, в повечето случаи 3D дизайнери, могат да качват 3D файлове с влачене на файла и пускането му в полето за upload или с избор от папка локално на техния компютър. Предлагането на модели е безплатно, като няма ограничения за техния брой. Изградената от нас софтуерна система се грижи за перфектното представяне на всеки модел, качен в платформата. Софтуерните алгоритми работят безупречно. Тази техническа част е в основата на качественото обслужване, предлагано от Threeding.

Дизайнерите могат да разгледат качените и продадени от тях модели по всяко време в своя профил. Могат също така да видят и подробности за всяка трансакция - продажната цена на модела, платена от крайния потребител, техния приход от продажбата и размера на комисионната за платформата. Направихме и специални графики за постъпленията от продажби. Дизайнерите могат да се концентрират върху творческата си работа, докато платформата се грижи те да получават своите постъпления и им предоставя подробна отчетност чрез рипорт по имейл.

Поддръжка, управление и развитие
Всички потребители на платформата за търговия с 3D модели могат да разчитат на първокласно техническо обслужване чрез помощния център, който предлага достъп до множество полезни материали, както и опция за сигнализиране на проблем и отправяне на въпрос към администраторите на платформата. Формата за запитване е кратка и се попълва лесно, а екипът на Threeding предоставя съответното решене и отговор в най-кратък срок.

Управлението на съдържанието на платформата и поръчките е ефективно и надеждно, благодарение на специалната система, която създадохме. Чрез нея лесно и бързо се добавят и променят категории и подкатегории. Организацията на запитванията, сигналите за проблем и отправените въпроси е перфектна, с което качеството и скоростта на обслужването са още по високи. Контролът върху поръчките е железен, което минимизира риска клиент да чака по-дълго от необходимото.

Системата за управление също така дава актуални и точни статистически данни за активността на продавачите и купувачите и нивото на продажбите. Благодарение на графичното представяне, анализът е винаги ползотворен. За да увеличим още повече продуктивността на екипа на Threeding, дадохме възможност за създаване на различни нива на достъп до системата за управление. Всеки служител получава свой акаунт, за който има специално зададени функции, като например право само да разглежда, променя или одобрява конкретно съдържание.

Ние от Whiz сме сред основните двигатели на проекта и продължаваме да работим по неговото развитие. Вече създадохме мобилно приложение Threeding за Android, iOS и Amazon, което работи като каталог за 3D моделите, предлагани на платформата. Потребителите на приложението могат да разглеждат моделите и да ги споделят в социалните мрежи. Бутоните за запитване и покупка отвеждат директно в онлайн магазина.

Осигуряваме постоянна техническа поддръжка на платформата, за да сме сигурни, че винаги е актуална и предлага чудесно потребителско преживяване. Внедряваме нови услуги и функционалности в уеб сайта и оптимизираме съществуващите. Генерираме иновативни идеи за дългосрочно развитие. По този начин гарантираме, че платформата ще е винаги в крак с най-новото в 3D принтирането и дизайна на модели. Това е от изключителна важност, като се вземе предвид фактът, че тази технология се развива разностранно с високи темпове.

Посетете платформата Threeding, разгледайте и сравнете 3D моделите, направете поръчка и получете невероятен 3D принтиран предмет - произведение на изкуството, аксесоар или полезен модел за обучението на Вашите деца.

интересни моменти

Вие искате ли да имате перфектно работещ и доходоносен онлайн магазин за Вашия бизнес? Действайте сега
Уеб сайтът www.whiz.bg използва „бисквитки“. С ползването му Вие се съгласявате с Политика за поверителност и Политика за бисквитките. Научете повече за „бисквитките“.      Настройки   ПРИЕМАМ     
Настройки на бисквитките
Използваме „бисквитки“, за да предоставим възможно най-доброто потребителско преживяване на нашия уеб сайт. От тук може да включвате или изключвате бисквитките, които сайтът използва.
Категория
НеобходимиЗаписват данни, които са необходими за основни функции на сайта, пр. записване съгласието на посетителя с Политиката за бисквитките.
СтатистическиСъбират статистически данни за посетителите, пр. използват се от Google Analytics за оптимизиране обмяната на данни, разпознаване на посетителя и др.
РекламниИзползват се за провеждане на рекламни кампании в мрежата на Google, Facebook и др., пр. използват се за проследяване на посещенията от рекламни кампании.
Изключи бисквитките