Клиент

Популярен сайт, любим на женската аудитория

Пътят пред нас

Предизвикателството

Със своите съвети, интригуващи и полезни статии, вълнуващи фото галерии, видео рецепти и идеи, нашият клиент е не просто забавен уебсайт, а разрастваща се онлайн медия с все по-голяма популярност и влияние. "Edna" жена може да разчита на нея за всичко, което я интересува, по всяко време. Ако първото нещо, което искате сутрин, е да проверите хороскопа си, можете да го направите на уебсайта за секунди. С няколко кликвания ще се запознаете и с най-новото в здравословното хранене, модата и козметиката, ще навлезете в дълбините на романтичните отношения и ще научите за живота на звездите, най-новите книги и най-екзотичните дестинации за пътешествия.

За да затвърдят своите позиции на пазара и за да бъдат винаги максимално близо до всяка модерна жена, от медията решиха да се възползват от възможностите, които предлагат смартфоните и таблетите, с уникално мобилно приложение. Екипът на Whiz бе избран за тази важна и отговорна задача. Нашата главна цел бе да създадем native приложение, което да работи бързо и надеждно, като предоставя лесен и удобен достъп до съдържанието, от което потребителите се интересуват.

Директно представяне на новите статии, вграждане на механизъм за търсене и възможности за споделяне на материалите бяха сред основните изисквания към нашия екип. Трябваше да предоставим на потребителите нови начини за взаимодействие със съдържанието, като същевременно адаптираме отличителния стил и визия към мобилното приложение. За да сме сигурни, че новото приложение ще достигне до максимално голям брой потребители, решихме да обхванем двете най-големи мобилни платформи, а именно Android и iOS.
Мобилно приложение

Изработка на мобилно приложение за

Медийна компания

Създадохме стилно и богато на новинарско съдържание мобилно приложение за съвременната жена.

Вижте в APP STOREВижте в GOOGLE PLAY
Споделете проекта

Стратегически цели

Какво създадохме

Нашето творение

Всичко започна с работни срещи, на които набелязахме точните цели на проекта и направихме избор между алтернативи за решаването на конкретни въпроси. Екипите ни бяха „на една вълна“ и съвместната ни работа вървеше отлично. Следващата стъпка бе да начертаем детайлен план за действие. Съставихме списък със задачи, определихме отговорностите и изготвихме точен график.

Проучване и концепция
Направихме задълбочено проучване, за да се запознаем подробно с най-новите глобални тенденции в мобилните приложения за сайтове, специално посветени на дамите и техните интереси. Анализирахме лидерите в световен мащаб, както и главните им конкуренти. Това даде допълнителен тласък на нашето въображение. Проучихме в детайли и целевата аудитория на бъдещото мобилно приложение, за да дадем отговор на въпроса: какво искат жените? Идеите валяха и след кратко обсъждане избрахме най-добрите. Сега предстоеше да ги обединим в ясна концепция и пристъпихме към техническата част на проекта.

Претворихме нашите идеи в подробни блок-схеми, описващи функционалностите и съдържанието на бъдещото приложение. Посредством скици начертахме пътя на потребителя и структурирахме съдържанието в потребителския интерфейс. Изяснихме местата и размера на всички елементи от екраните и менюто, както и какво щеше да се включва в тях - текст, снимки, видео и различни интеркации. Тествахме интерактивни прототипи, за да създадем едно наистина уникално потребителско преживяване. Обсъдихме всичко с екипа на нашия клиент, за да бъдем сигурни, че вървим в правилната посока. Доброто взаимодействие между разработчика и бизнеса винаги носи превъзходни резултати. След силната подготовка можехме да започнем изграждането на самата мобилна апликация. С вълнение и ентусиазъм започнахме да творим.

Прекрасна визия и впечатляващи функционалности
Опирайки се на нашия опит в дизайна, екипът ни създаде модерен, изчистен и атрактивен интерфейс, който да допадне на "Edna" жена. Избрахме красива цветова палитра с акцент върху червения цвят, който прави бранда лесно разпознаваем. С креативност и техническа прецизност направихме дизайни специално за смартфони и таблети, имайки предвид размерите на екраните им и опциите за различна ориентация. Когато потребителят ползва приложението, той се радва на прекрасна визия на всеки тип мобилно устройство.

Програмистите ни се погрижиха всички функционалности, както тези за потребителите, така и тези за управлението на приложението, да работят превъзходно. В съвременното онлайн пространство, където конкуренцията е огромна, няма място за грешки. Интерфейсът и функционалностите бяха създадени конкретно за Android и iOS, спазвайки съответните стандарти на всяка една от платформите. Благодарение на native разработката, приложението се възползва максимално от функционалностите, които самите устройства предлагат, като микрофона и плъзгането на екрана например. То работи бързо, гладко и надеждно.

Потребителите достигат до съдържанието възможно най-бързо чрез абсолютно интуитивна навигация и получават вълнуващо и увличащо преживяване.

И така, мобилното приложение вече беше готово. Какво Ви дава то?
 • Дизайн, фокусиран върху потребителя и правещ използването на приложението интуитивно.
 • Стилна визия, кореспондираща с тази на уебсайта - Лесно е да се разпознаят логото и отличителния червен цвят на бранда.
 • Достъп с едно докосване на иконата на приложението до най-новите и интересни статии - Изключително лесно и подканващо.
 • Винаги актуална първоначална страница с водещите заглавия и последните новини - Актуализира се автоматично за удобство на потребителите.
 • Красиви и свежи снимки и полезни и интригуващи видео клипове - Можете да се насладите на последните колекции на световни дизайнери и на снимките от най-важните светски събития, както и да видите как професионален готвач приготвя рецептата, която сте харесали.
 • Удобно за ползване меню с категории и подкатегории, в които е подредено съдържанието - Откриването на желаното съдържание става изключително лесно.
 • Филтриране на статиите по тип съдържание - видео и снимкова галерия. Всеки потребител може да персонализира изгледа на съдържанието според собствените си предпочитания.
 • Специална секция с хороскопи за деня, седмицата, месеца и годината - За всеки зодиакален знак създадохме красиви икони в специално подбрани цветове.
 • Привличащи вниманието символни бутони за изтегляне на късмет, Таро карта и тайна на деня - За представянето на всеки от трите типа съдържание създадохме специален тематичен дизайн, който да прави въздействието върху потребителя още по-силно. Приложението предлага не само интересна и полезна информация, но и персонализирано забавление. Няма нищо по-зареждащо от това да прочетеш вдъхновяваща мисъл например.
 • Споделяне на съдържанието във всички социални мрежи, до които потребителят има достъп на мобилното си устройство, както и по имейл - Само чрез един бутон можете да споделите любимата си светска новина, най-добрите йога упражнения или последните тенденции в грима, а вирусният ефект, който се създава в социалните мрежи, работи перфектно в полза на приложението.
 • Показване на статии, свързани с прочетената, чрез бутона „Още“ - Забавлението за потребителите не спира, докато приложението трупа популярност и извлича дивиденти от това.
 • Гласово търсене в допълнение към традиционното въвеждане от клавиатурата - Докосвате иконата с микрофона и действате. Какъв по-лесен начин за намиране на точната информация?

Native приложението има вградена функция за локализация на потребителите. Така във всеки един момент, те могат да видят статии, свързани с техния регион, като представяния на културни събития например. Персонализацията на съдържанието ангажира още по-ефективно потребителите и увеличава тяхната лоялност.

Системата за push notifications също се възползва от функционалностите на мобилните устройства, за да допринесе за потребителското преживяване. Известията се генерират автоматично на смартфона или таблета на потребителя, независимо дали приложението се ползва в момента или не. Това е ефективен начин за представяне на най-актуалните статии, на нови функционалности и на всички новини свързани с бранда. Тази система е изключително силен маркетингов инструмент.

Планът за монетизация, изработен да се възползва от всички възможности, които предлагат операционните системи - Android и iOS, има за основен елемент вградената система за дистрибуция на банер реклами - SmartAdServer. Всеки може да свали мобилното приложение напълно безплатно и това помага за привличането на по-голяма аудитория от потребители. С това расте и интересът на рекламодателите. Резултатът е безупречно функциониращ канал за реклама, чрез който медията си гарантира приходи.

Чрез интегрирането на иновативния инструмент Google Tag Manager автоматично се събират и анализират данни за това как потребителите използват мобилното приложение. Това дава възможност на екипа на нашия клиент да има ясна представа за техните предпочитания и нагласи във всеки един момент. Със създаването на съдържание, отговарящо на желанията на потребителите, медията става все по-популярна и разширява своята лоялна аудитория. Анализираните данни също така могат да се използват за персонализиране на рекламните съобщения. Апликацията имаше всичко необходимо, за да бъде хит.

Превъзходен старт и постоянно развитие
Погрижихме се още с публикуването си в Google Play и App Store приложението да привлече максимален брой потребители. За целта създадохме впечатляваща икона и пълен комплект промоционални графики, отразяващи неговата визия и функционалности на смартфони и таблети. С такова представяне е трудно да устоиш на изкушението да изтеглиш приложението.

Ние стоим плътно зад нашето творение и предоставяме постоянна поддръжка. Интегрирахме система за автоматично пускане на доклад при функционален проблем, която допринася за бързото му отстраняване. Така постигаме най-високо ниво на надеждност на мобилното приложение. От екипа на медията също така могат да се свържат директно с нас по телефон, по имейл или чрез онлайн чат, за да обсъдим важни въпроси. Винаги сме до клиента.

Тъй като в дигиталния свят е важно не само да грабнеш вниманието на потребителите, но и да го задържиш, прилагаме дългосрочна стратегия за развитието на разработката. Тя включва подобрения по съществуващите функционалности и добавяне на нови, които да обогатяват потребителското преживяване. С оптимизацията на приложението то винаги ще бъде актуално, независимо от това колко бързо и в каква посока се променят мобилните технологии.

Мобилното приложение вече е на смартфоните и таблетите на хиляди потребители, които се наслаждават на интересното и полезно съдържание и на прекрасната визия. Броят на свалянията от Google Play и App Store расте главоломно. Приложението има висок рейтинг и вече е събрало множество положителни оценки. То се превръща в неизменна част от живота на "Edna" жена.

интересни моменти

Искате ли да сте максимално конкурентни с красиво, функционално и безупречно работещо приложение? Поставете началото
Уеб сайтът www.whiz.bg използва „бисквитки“. С ползването му Вие се съгласявате с Политика за поверителност и Политика за бисквитките. Научете повече за „бисквитките“.      Настройки   ПРИЕМАМ     
Настройки на бисквитките
Използваме „бисквитки“, за да предоставим възможно най-доброто потребителско преживяване на нашия уеб сайт. От тук може да включвате или изключвате бисквитките, които сайтът използва.
Категория
НеобходимиЗаписват данни, които са необходими за основни функции на сайта, пр. записване съгласието на посетителя с Политиката за бисквитките.
СтатистическиСъбират статистически данни за посетителите, пр. използват се от Google Analytics за оптимизиране обмяната на данни, разпознаване на посетителя и др.
РекламниИзползват се за провеждане на рекламни кампании в мрежата на Google, Facebook и др., пр. използват се за проследяване на посещенията от рекламни кампании.
Изключи бисквитките